Obilježen Dan protiv vršnjačkog nasilja

Medicinskoj školi Zenica, duh zajedništva odavno nije bio jači nego ovog Dana rozih majica. Na inicijativu Vijeća Učenika, učenici su se okupili u duhu podrške i solidarnosti kako bi istakli svoj glas protiv vršnjačkog nasilja. U tonovima rozih majica, naša škola postala je simbol podrške, zajedno s mnogim školama širom svijeta.

 

Dan rozih majica, dan koji obilježavamo svake godine, nije samo poneta ul nošenju rozih majica. To je podsjetnik da smo svi odgovorni za stvaranje sigurnog i podržavajućeg okruženja u našoj školi i zajednici. Naša odluka da se ujedinimo u rozim majicama nije samo gest, već izjava – izjava da se zalažemo za poštovanje, empatiju i razumijevanje među svojim vršnjacima.

Danas, dok nosimo ove majice, pokazujemo da smo jedni za druge. Nismo samo učenici ili nastavnici, već zajednica koja se brine jedni za druge. Naša snaga leži u našoj zajedničkoj predanosti da stvorimo okruženje u kojem se svaki pojedinac osjeća sigurno, poštovano i voljeno.

Dan rozih majica je svaki dan kada se zalažemo za poštovanje, ljubaznost i podršku. Neka naša škola uvijek bude sigurno utočište, mjesto gdje svjetlost ljubaznosti pobjeđuje tame nasilja. Zajedno možemo promijeniti svijet – jedan rozi štit, jedan zagrljaj, jedan osmijeh u isto vrijeme.

Piše: Kasumović Nedim