Jedan slatkiš, jedno dijete

Završena akcija “Jedan slatkiš, jedno dijete – JSJD”🌸

 

Aktivnost JSJD je tradicionalna aktivnost Mreže vijeća učenika BiH koju realiziraju Vijeća učenika na prostoru cijeli BiH. Svake godine je broj prikupljenih paketića sve veći a samim tim i broj djece sa osmijehom na licu. Paketići se daruju djeci koja ne žive u najboljim životnim uslovima (djeca u domovima za nezbrinutu djecu, siromašnim porodicama i oboljeloj djeci).

Vijeće učenika Medicinske škole Zenica (u daljem tekstu VU) se svake godine odazove ovoj aktivnost i svake godine je uspješnost akcije veća i veća.

Za način realizacije aktivnosti ove godine naše VU je izabralo da uradimo humanitarni bazar (prodaju slatkih i slanih poslastica) uz besplatno mjerenje koncentracije šećera u krvi i krvnog pritiska u TC DŽANANOVIĆ Zenica. Akcija je bila i više nego uspješna, te smo uspjeli napraviti 25 paketica uz dodatak higijenskih potrepština za djecu i bebe, potrudili smo se što više stvari uzeti za bebe, oni kojima smo najpotrebniji. VU je ove godine odlučilo da usreći djecu u Domu za nezbrinute odnosno u “JU Dom porodica Zenica”, zbog toga što su ti mali anđeli često izostavljeni iz ovakvih akcija. Pored toga, u našim paketićima se nalazi i mnoštvo higijenskih proizvoda te društvenih igara, didaktičkih igrački i školskog pribora.

Vijeće učenika Medicinske škole Zenica nastavlja da kroz ovakve aktivnost daje svoj doprinos zajednici, posebno imajući obzira prema socijalno osjetljivim kategorijama.

VU Medicinske škole Zenica ❤

 

Želimo se zahvaliti Udruženju dijabetičara grada Zenica, Sena Hasić i Vernesa Hodžič koje su donirale lancete i trakice.

Na kraju dana, ništa ne bi bilo moguće bez Uprave naše škole i koordinatorice Vijeća prof.Jelena Kovrlija.

 

Zahvaljujemo se predsjednici Vijeća Lejli Begić, koja treći put organizuje ovu istu akciju!

 

🌸naše je samo ono što damo drugima🌸