27.10.Bazar za pomoć Palestini

Dana 27.10.2023. godine, u petak, na inicijativu učenika Selimović Muhameda i Bašić Nejle, Medicinska škola Zenica je održala humanitarni bazar za narod Palestine.

 

Potreseni situacijom koja se dešava u Palestini, odlučili su podržati ih humanim činom. Bazar se održao u samom centru Zenica City Centra, gdje su učenici čak i više od 12 sati proveli vrijeme podižući svijest o stanju u Palestini i širenju humanosti.

 

“Malo je reći da ovakva situacija nije dodirnula naše građane, a to se vidjelo po njihovom velikom odzivu i doprinosu kojeg su pokazali danas. Još više je i dirnula naše učenike, koji su proveli sate i sate zajedno kako bi ishod bio što bolji, naročito Selimović Muhamed, Kasumović Nedim, Pivić Rebija, Sikira Sarah, Malkoč Davud i ja koji smo bili spremni dati većinu svog vremena za naše ljude i ljude kojima je potrebna upravo naša pomoć.” – kazala je jedna od organizatora, Bašić Nejla.

O dobročinstvu našeg naroda i njihovoj humanosti govori i finalni ishod ove akcije koji iznosi čak 7630KM! Dirnuti, ali ne i iznenađeni humanosti naših građana, ovim putem želimo da im se zahvalimo na njihovom dolasku i doprinosu. Također, želimo da se zahvalimo i na velikodušnoj donaciji HU Hrabro Srce i Telalović Džemile, koja je obezbijedila sav potrošni materijal i dio prodajnog materijala.