26.12. Jedan slatkiš, jedno dijete

❤Jedan slatkiš, jedno dijete❤
Akcija koja se već dugo održava kao tradicionalna aktivnost MVuBiH uspješno je realizirana od strane naše škole.
Vijeće učenika JU Medicinska škola Zenica je odlučilo da tu akciju sprovede kao humanitarni bazar, gdje su se prodavali kolačići, mjerio šećer u krvi kao i krvni pritisak.
Ideja našeg vijeća uspješno je završena uz pomoć vrijednih vijećnika, drugih učenika, profesora, roditelja, građana te raznih organizacija. Posebno se zahvaljujemo apotekama: Zeni-lijek, Zefarm, Eupharm, zatim Udruženju djece oboljele od dijabetesa, radnicima KPZ-a koji su nam donirali sredstva koja su potrebna za mjerenje šećera (trakice, glukometre, lancete, alkoholne maramice…), kao i odgovornim ljudima iz TC “Džananović” koji su nam ustupili mjesto kako bi uspješno sproveli akciju.
Kupovina i podjela paketića će se obaviti u narednih nekoliko dana.
U vremenu gdje je sve tako crno, pokušajmo biti jedna svijetla tačka, pokrenimo se i pomozimo drugima, podržimo druge i drugačije.
U ovom tmurnom vremenu, punom loših stvari i vijesti pokušajmo izmamiti osmjeh na lica i biti neka sjajna vijest, u ovom slučaju izabrali smo da osmijeh bude na licima štićenika “Doma za nezbrinute” a da sjajna vijest bude humanost naših učenika, budućih medicinskih radnika.
Vijeće naše škole će i u narednom vremenu nastojati raditi i pomagati onima u potrebi.
Još jednom zahvalni na podršci,
Vijeće učenika JU Medicinska škola Zenica ❤